• Zagrađe 21, 22000 Šibenik - Hrvatska
  • +385 (0)99 445 9011
  • castrum@castrumsibenik.hr
  • RADNO VRIJEME
    • EnglishHrvatski

TVRĐAVA SV. MIHOVILA (klikni za detaljnije)

MJESEC DANI SATI
Ožujak - Listopad svaki dan od 8:30 do 19 sati
Travanj – Svibanj svaki dan od 9 do 20 sati
Lipanj - Rujan svaki dan od 8:30 do 20 sati
Studeni - Veljača svaki dan osim blagdanom od 9 do 16 sati

CASTRUM COFFEE & MORE

MJESEC DANI SATI
Travanj - Svibanj svaki dan od 10 do 18 sati
Lipanj - Rujan svaki dan od 8 do 21 sat
Srpanj - Kolovoz svaki dan od 8 do 22 sata

TVRĐAVA sv. Mihovila

Povijest i baština

Tvrđava sv. Mihovila (Kaštel) prvi se put u povijesnim dokumentima spominje u 11. stoljeću kao Castrum san Michaelis. Tijekom srednjovjekovlja postala je izvorišna točka obrambenog fortifikacijskog sustava grada Šibenika. Ime duguje crkvi sv. Mihovila koja se od 12. stoljeća nalazila unutar njenih zidina. Tvrđava je zadržala ime ovog sveca koji je vrlo rano postao i zaštitnik grada Šibenika. Kao ključni obrambeni položaj u regiji, kroz povijest je nekoliko puta razarana i obnavljana te je sačuvana u obliku nepravilnog četverokuta. Tvrđava sv. Mihovila je prepoznatljiv simbol grada Šibenika te kao takva, zajedno s cijelim fortifikacijskim sustavom grada, ima iznimno kulturno-povijesno značenje te predstavlja značajnu arhitektonsko-graditeljsku baštinu Dalmacije i Hrvatske.

Pozornica

Tvrđava sv. Mihovila broji ukupno 1077 sjedećih mjesta te spada u jednu od najprestižnijih pozornica u regiji koja organizira različita kulturna, glazbena i scenska događanja i time doprinosi imidžu RH, a posebice grada Šibenika, kao nezaobilazna destinacija kulturnog turizma.

Castrum coffee&more - strana "B"

Prostor Castrum coffee&more bara, poznat još i kao strana "B", osim u svom standardnom formatu coffee&more bara, pogodan je za organizaciju različitih događanja. Prikladan je, kako za događanja tijekom dana jer je strukturom gledališta zaklonjen od sunca i time stvara prirodan hlad i zaklon u sparanim ljetnim danima, tako i za organizaciju večernjih evenata, odnosno koncerata na otvorenom.

Spominje se prvi 
put u 11.st.

Prepoznatljiv simbol
grada Šibenika

Jedna od najprestižnijih
pozornica u regiji

Ukupno 1077
sjedećih mjesta