• Zagrađe 21, 22000 Šibenik - Hrvatska
  • +385 (0)99 445 9011
  • castrum@castrumsibenik.hr
  • RADNO VRIJEME
    • EnglishHrvatski

TVRĐAVA SV. MIHOVILA (klikni za detaljnije)

MJESEC DANI SATI
Ožujak - Listopad svaki dan od 8:30 do 19 sati
Travanj – Svibanj svaki dan od 9 do 20 sati
Lipanj - Rujan svaki dan od 8:30 do 20 sati
Studeni - Veljača svaki dan osim blagdanom od 9 do 16 sati

CASTRUM COFFEE & MORE

MJESEC DANI SATI
Travanj - Svibanj svaki dan od 10 do 18 sati
Lipanj - Rujan svaki dan od 8 do 21 sat
Srpanj - Kolovoz svaki dan od 8 do 22 sata

Na šezdeset metara visokoj srednjovjekovnoj Tvrđavi sv. Mihovila koja dominira nad šibenskim arhipelagom svoja vrata danas otvara Castrum coffee & more bar

Izvorni članak  objavljen na dan: 07.08.2015. / 13:00:43

Zamislite mjesto gdje se kamene zidine stapaju s horizontom, a pogled seže na jedinstveni kanal sv. Ante i prekrasnu panoramu šibenskog arhipelaga. Upravo tu se nalazi Castrum coffee & more bar, u srcu srednjovjekovne Tvrđave sv. Mihovila.

Srednjovjekovna Tvrđava sv. Mihovila nezaobilazna je postaja svakog posjeta Šibeniku, a od danas, dok pozdravljate sunce s njene najviše točke, to možete učiniti uživajući u čaši vrhunskog vina i neodoljivim slasticama domaće proizvodnje. Svečano otvorenje bara započet će večeras u 21 sat klapskom pjesmom šibenske Klape Sebenico i uz švedski stol u tradicionalnom dalmatinskom štihu. Nakon klape, pozornicu će preuzeti DJ, a popratit će ga priznati i višestruko nagrađivani hrvatski majstor u miješanju koktela, Mario Majcen.

Vlasnici Coffee & more bara su Željka Uvodić Gulin i Ante Gulin. Željki je uređenje interijera velika strast i hobi. Osmislila je koncept cijele priče u kojem bi Castrum coffee & more svojim modernim i minimalističkim eksterijerom trebao biti privlačan, a ujedno nenametljiv. Ideja je bila postići eksterijer koji bi bio polivalentan različitim vrstama evenata: vjenčanjima, koncertnim večerima klasične i urbane glazbe.

Tvrđava sv. Mihovila ima izuzetno značenje za povijest i urbani razvoj Šibenika. Od lipnja 2014. godine svakodnevno je dostupna posjetiteljima, a osim obnovljenih perimetralnih zidova i podrumskih prostorija, tvrđava je dobila jedinstvenu ljetnu pozornicu na otvorenom, s panoramskim pogledom na arhipelag i s 1077 sjedećih mjesta na kojoj nastupaju renomirana imena svjetske i domaće glazbene scene.

Na Tvrđavi sv. Mihovila otvara se šarmantni kafićLjepoti i jedinstvenosti pozornice na otvorenom svjedoče oduševljeni izvođači, kao i mnogobrojna publika koja svakim večernjim programom iznova doživi odličnu sinergiju između prekrasnog ambijenta i izvođača svih profila od rocka, popa, jazza do simfonijskih orkestara.

Među bedemima, pod patinom bogate šibenske povijesti, najljepša pozornica na otvorenom već je u prvoj sezoni ugostila renomirane domaće i inozemne izvođače poput 2cellos, Thievery Corporationa, The Nationala, Maksima Mrvice, Nouvelle Vague, Josipe Lisac, Ansambla LADO te šibensku obitelji Dedić, a još bogatija, druga sezona, dosad je predstavila već sjajno posjećenih 14 događanja. Najavljenim programom u sezoni 2015. Tvrđava ostaje vodeći koncertni prostor u Dalmaciji, a nezaboravno iskustvo vrhunskih glazbeno-scenskih događanja pod zvjezdanim nebom nadmašiti može samo novootkrivena ljepota povijesne baštine u kojoj duh prošlosti živi.